Diverse

Luna de miere in Londra Marea Britanie

Londra este presarata de obiective turistice care in timp au devenit iconice pentru capitala britanica si sunt recunoscute de oricine care are curiozitate turistica si interes pentru locuri deosebite.  Daca alegi sa iti petreci luna de miere in Londra vei avea bucuria sa dai peste imagini-simbol intrate deja in imaginarul colectiv cum ar fi celebrele double-decker bus sau muzeul figurilor de ceara unde iti poti intalni idolii mass-media.

Pentru cine viziteaza Londra, cu orice mijloc de transport ar fi obisnuit, o calatorie cu un autobus iconic al capitalei britanice este obligatorie.  Introduse in trafic initial din motive de economie de spatiu, aceste autobuse special au devenit curand tinta de interes pentru turisti.

Luna de miere in Londra Marea Britanie

Un alt obiectiv de mare interes pentru turistii care viziteaza Londra este Muzeul Figurilor de Ceara Madamme Toussauds care exista de mai bine de 200 de ani. Niciun turist curios nu va rata ocazia de a se afla in proximitatea si de a se fotografia alaturi de figuri istorice celebre, de actori, cantareti, politicieni, sportivi.

Daca iti petreci mai multa vreme in Londra si iti doresti nu doar sa parcurgi superficial obiectivele turistice trebuie sa incluzi in lista obligatorie Muzeul de Istorie unde sunt reunite colectii de artefacte antice babiloniene, grecesti, romane, asiriene, mesopotamiene, egiptene. Muzeul, in continua expansiune, gazduieste unele din cele mai importante momente ale culturii si civilizatiei mondiale.

Iubitorii de arta care isi petrec luna de miere in Londra se pot delecta cu vizite la Tate Modern Art Gallery unde sunt expuse lucrari de arta internationala. Cladirea, o opera de a arta moderna in sine, a fost construita in 2000 in inima Londrei.  Alaturi de colectiile de arta permanente, incepand cu fovistii, expresionistii abstracti, Pop-art, arta minimalista si conceptuala, galeria organizeaza expozitii temporare ale unor artisti celebri sau curente artistice.

Nu poti vizita Londra fara sa iti faci vreme pentru o iesire in celebrul Hyde Park, care impreuna cu Gradinile Kensington insumeaza 253 de hectare de verdeata. Hyde Park a devenit celebru in timp pentru “Coltul vorbitorului” unde oricine poate sa tina un discurs public, absolut liber, constrans doar de limitele decentei si legitimitatii.

Asa numitul “ochi al Londrei” este cea mai cunoscuta atractie turistica cu plata din Marea Britanie, vizitat de 3,5 milioane de oameni anual. Cu o inaltime de 160 de metri ochiul ofera o priveliste de neuitat asupra capitalei si este adesea comparat cu Turnul Eiffel din Paris.

Pentru doi tineri plecati in luna de miere vizitarea Parlamentului britanic poate nu este cea mai romantica destinatie, dar malul Tamisei, foarte ofertanta din acest punct de vedere te poate duce oricum acolo, si la urma urmei, de ce sa ratezi momentul?

Tower Bridge este una din imaginile cheie ale Londrei care a devenit un simbol al capitalei britanice. Daca ai noroc prinzi una din cele cateva ocazii pe saptamana in care podul de ridica pentru traficul fluvial pe Tamisa.

Pentru a vedea Londra in deplinatatea importantei sale istorice trebuie sa vizitezi Trafalgar Square, atractia turistica ce este dedicata victoriei lui Nelson asupra armatei lui Napoleon. Aici transpare o parte din maretia fostului imperiu britanic, ce a repurtat victorii armate si a contribuit la diseminarea culturii europene in lume.

Daca iti propui o luna de miere in Londra cele cateva obiective sugerate chiar merita sa fie bifate, pe o lista evident mult mai lunga de atractii turistice. Ce alte sugestii mai ai pentru petrecerea lunii de miere? Povesteste-ti experienta si da-ne idei despre unde merita petrecuta luna de miere.