Amenajari Exterioare

Cum se obtine betonul amprentat?

Pentru a se obtine betonul amprentat sunt folosite tehnici perfectionate de finisare, intarire, tratare, colorare, imprimare.  Betonul amprentat este, de fapt, procesul de transformare a betonului clasic intr-un beton decorativ care poate imita diverse materiale de constructie precum marmura, piatra, caramida, lemnul, poate lua modele decorative multiple si poate sa fie colorat intr-o gama larga de nuante.

Cum se obtine betonul amprentat?

Sursa foto : https://www.hormigonimpresobilbao.es

Betonul amprentat poate fi colorat prin trei procedee:

  • colorarea totala a betonului folosind amestecuri si pigmenti minerali;
  • colorarea superficiala a betonului cand acesta este inca proaspat turnat cu ajutorul produselor care au si rol de mentinere a aspecului estetic;
  • colorarea betonului dupa finalizarea lucrarii cu produse chimice lichide, constituind mai mult un proces de imprimare a betonului.

Betonul amptentat poate fi obtinut prin:

  • Acest procedeu permite obtinerea de mozaicuri si decoruri personalizate. Peste un beton intarit, dezactivarea poate reda aspectul de pardoseala sau teracota.
  • Aceasta tehnica este potrivita pentru spatiile inguste precum marginile piscinelor sau terasele.
  • Imprimarea este marcarea pe beton a culorilor, motivelor, decorurilor fara a folosi imbinarea.

Este important sa aflati si ca betonul amprentat este tratat prin procedee chimice astfel incat sa isi pastreze culoarea mai mult timp, sa reziste la umezeala excesiva, inghet-dezghet sau raze ultraviolete, sa prezinte stabilitate la aplicarea pe planuri verticale sau inclinate, sa nu se deformeze usor.

Oricare ar fi tehnica folosita, trebuie sa stiti ca aplicarea betonului amprentat este un procedeu avantajos si practic pentru obtinerea unor pavaje cu design deosebit.

In cazul in care sunteti interesat de o oferta de pret pentru beton amprentat in Bucuresti accesati urmatorul site: http://betonamprentatbucuresti.biz