Amenajari Exterioare

Alei pentru gradina ta

Gradina ta are nevoie de o noua infatisare? Amenajarea aleilor ii pot schimba total aspectul. Cu putin efort si imaginatie, gradina poate redeveni ordonata si cocheta daca iti indrepti atentia asupra aleilor inguste care delimiteaza straturile de flori sau asupra cailor de acces.

In functie de stilul de amenajare al gradinii, poti opta pentru diverse tipuri de alei care mai de care mai ingenioase.

TIPURI DE ALEI

Materialele pentru a realiza aceste suprafete dedicate accesului sunt variate si se potrivesc oricarui buget sau aptitudini de realizare a decorului gradinii. Poti folosi placi din piatra naturala, beton, pietris, gazon, lemn sau combinatii inedite ale acestora.

Sursa foto: servicii gradinarit timisoara

Cu atat de multe posibilitati de amenajare, fiecare gradina poate fi personalizata cu alei care sa respecte in totalitate peisagistica acesteia.

CELE MAI POPULARE ALEGERI PENTRU AMENAJAREA/PAVAREA ALEILOR

Alei clasice potrivite pentru orice gradina. Cele mai populare alegeri pentru amenajarea/pavarea aleilor din gradina sunt, fara indoaiala, piatra si pavelele, dar si caramida sau pietrisul. Acestea au rezistenta crescuta si sunt disponibile intr-o varietate mare de forme si culori.

Pentru obtinerea unui stil clasic plin de culoare poti apela cu incredere si la combinatii originale de gresie si faianta colorata sau mozaic

In cazul in care doresti sa obtii un efect deosebit, poti combina aceste materiale cu gazon.

ALEI REALIZATE DIN MATERIALE NECONVENTIONALE

Alei pentru o gradina originala. Chiar si aleile din gradina pot fi alese intr-un mod creativ si inspirat. Daca iti doresti un colt verde aparte, opteaza pentru alei realizate din materiale neconventionale.

Lemnul, de exemplu, are o naturalete aparte si poate servi foarte bine la pavarea cailor de acces. Alege-l pentru a da suprafetelor un aspect deosebit! De exemplu, intr-o gradina rustica de dimensiuni mici se potrivesc foarte bine aleile din trunchiuri de copac sectionate transversal, in timp ce intr-o gradina foarte mare cu arbori si arbusti, o idee la indemana oricui o reprezinta aleile din paleti.

Alei de gazon pentru o gradina primitoare. Iarba verde transforma orice gradina intr-un spatiu prietenos, asa ca o poti folosi foarte bine si pentru caile de acces sau pentru aleile delimitatoare ale acesteia. Pentru a obtine un rezultat apreciat, gazonul este solutia ideala!

Costurile pentru amenajarea aleilor din gazon sunt relativ scazute. Cu toate acestea, este important sa tii cont ca pentru a avea un aspect placut mai mult timp, gazonul necesita o intretinere periodica.

PENTRU A AVEA UN ASPECT PLACUT MAI MULT TIMP, GAZONUL NECESITA O INTRETINERE PERIODICA

Gazonul pentru alei cu trafic intens trebuie sa fie ales din categoria de gazon rezistent sau sport, sa fie udat, taiat si fertilizat.  Toate aceste operatiuni pot fi realizate de fiecare proprietar de gradina sau pot fi lasate pe mana gradinarilor profesionisti cu experienta, precum cei din echipa Vasi Gradinarul care ofera servicii de peisagistica, amenjare si intretinere gazon in Timisoara si zonele invecinate.

Alege stilul care se potriveste cel mai bine si transforma-ti gradina intr-un spatiu verde personalizat! Daca iti doresti un colt de natura care sa te inspire, acorda mare atentie amenajarii acesteia. Fiecare detaliu, de la modul in care trasezi aleile in gradina si pana la materialele care se potrivesc cel mai bine pentru realizarea acestora, este important pentru a obtine gradina de vis! Mai multe detalii pe: https://www.vasigradinaru.ro