Turism

Cand sa vizitati Timisoara?

Exista o multime de motive pentru care Timisoara ar trebui sa fie urmatoarea destinatie pentru weekend sau pentru un city-break la noi in tara!

Puteti merge in capitala Banatului pentru a admira arhitectura, pentru peisaje, pentru parcurile sau pentru monumentele zonei, pentru lectiile de cultura si arta la care veti putea asista vizitand galeriile si muzeele timisorene.

Puteti merge In Timisoara pentru a descoperi un oras multicultural si multietnic care va va impresiona prin diversitate, prin viata urbana si viata de noapte.

Cand este cel mai indicat sa vizitati Timisoara pentru a simti cat mai mult din spiritul acestui oras energic?

Timisoara este frumoasa in orice anotimp, dar este cu mult mai frumoasa in timpul evenimentelor si festivalurilor pe care la gazduieste. Pasionatii de arta si cultura, de muzica, de teatru si de spectacol ar trebui sa isi rezerve timp pentru a vizita Timisoara in timpul unuia dintre cele mai renumite festivaluri care au loc in oras. Daca va plac concertele, petrecerile si spectacolele de teatru, de exemplu, puteti vizita Timisoara in timpul Festivalului Plai, un eveniment care promoveaza “world music”.

Iar pentru a cunoaste o parte din traditiile banatene si pentru a admira porturi si obiceiuri traditionale din intreaga lume, puteti alege sa calatoriti la Timisoara in timpul Festivalului Inimilor care aduna ansambluri de dans si muzica populare din intreaga lume si sa va anumarati astfel printre miile de spectatori care asteapta cu nerabdare aceste evenimente care anima si mai mult viata orasului!

Vizitati Timisoara in concediul de vara!

In fiecare vara, Timisoara aduna nume importante ale scenelor muzicale internationale de jazz si de rock in timpul Festivalului de Jazz Timisoara sau in timpul Timisoara Rock Festival.

Cei care sunt pasionati de opera si opereta au un eveniment dedicat care se desfasoara doar pentru ei in capitala Banatului. Calatoriti in Timisoara in august si descoperiti unul dintre cele mai cunoscute spectacole de arta in aer liber: Festivalul European de Opera si Opereta care are loc pe scena din Parcul Rozelor. Pe parcursul evenimentului au loc spectacole de opera, opereta, musical, balet, opera pentru copii intr-un spatiu inedit amenajat natural.

Vizitati Timisoara toamna!

Calatoriile cu familia in Timisoara sunt mai frumoase toamna!  Nu doar ca orasul este colorat si aleile de pe raul Bega va invita la plimbare pe jos cu cu bicicletele, dar, in aceasta perioada, se desfasoara si Bega Bulevard – un eveniment cu activitati recreative, sportive, de divertisment atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Vizitati Timisoara iarna!

Si perioada sarbatorilor de iarna este potrivita pentru a vizita “Mica Viena”.

Inca de la inceputul lunii decembrie, Timisoara imbraca hainele de sarbatoare si puteti lua parte aici la Targul Traditional de Craciun cu evenimente si concerte dedicate finalului de an.

Timisoara are aproximativ 50-60 de evenimente si festivaluri care se desfasoara pe tot parcursul anului, asa ca, oricare ar fi disponibilitatea de a calatori, acest oras va asteapta cu multe surprize.

Oricare ar fi perioada din an in care alegeti sa vizitati Timisoara, aveti toate sansele sa va bucurati de un sejur placut si de confort la cele mai bune preturi, rezervand din timp cazare in Timisoara la o pensiune deosebita, precum PENSIUNEA ELISEI!